Martin Ostřanský. Foto: flickr IFF Martin Ostřanský. Foto: flickr IFF
17. 7. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nedokázal jsem zahodit 12 let ve Švýcarsku, nezlobte se, říká Ostřanský

 



Tři měsíce poté, co FBC Ostrava s velkou slávou oznámil návrat florbalové ikony Martina Ostřanského do české superligy přišel nečekaný zvrat. Jedna z nejvýraznějších tváří historie klubu a muž, který si zahrál v roce 2004 i finále mistrovství světa, se domů ještě nevrací.

Ostravské FBC vydalo ve čtvrtek vyjádření ústy sportovního ředitele Lubomíra Šimona. “Ozval se, že se rozhodl zůstat ve Švýcarsku. Že ho to mrzí, ale to nás taky. Nedokážu popsat své pocity. Vnitřně jsem naštvaný, převažuje ale asi zklamání,” zněla hlas klubu. Hlas hlavního aktéra však chyběl.

Redakce florbal.cz se s Martinem Ostřanským spojila v neděli večer. “To rozhodnutí je asi týden staré. S Rolfem Franke i Lubošem Šimonem jsem dlouze mluvil v průběhu pondělka,” říká odchovanec vsetínského florbalu, který v FBC strávil v mezidobí let 2000-2005 pět sezon.

“Nedivím se, že jsou zklamaní, naštvaní. Opravdu jsme byli domluvení. Smlouva byla hotová, chyběl na ní jen můj podpis. Ale o tom to není. Mrzí mě to, jenže těch 12 let prostě jen tak nejde zahodit. Sedli jsme si s manželkou a vše jsme přehodnotili,” vysvětluje Ostřanský.

PSALI JSME:
OSTŘANSKÝ SE VRACÍ DO FBC. ZKUŠENOST SE BUDE HODIT, ŘÍKÁ

Ještě v dubnu to přitom vypadalo na návrat domů. “Nečekal bych tehdy, že se věci změní, vypověděl jsem smlouvu v práci, vypověděli jsme nájemní smlouvu v bytě. Když jsem ale před pár dny volal do zaměstnání, rádi mě vzali zpět. Byt jsme našli jiný,” popisuje peripetie.

V týmu FBC měl být Ostřanský hýčkanou hvězdou, oporou a tahákem nejen pro fanoušky klubu. Na velké jméno se těšila celá superliga. “Je to těžké. I ty podmínky, které FBC nabízelo, byly opravdu na české poměry nadstandardní. Samozřejmě je nemůžeme srovávat se Švýcarskem, kde je vše na úplně jiném levelu a v životní úrovni výš než ve Finsku i Švédsku. Ale to všichni tuší,” říká Martin Ostřanský.

ČTĚTE TAKÉ:
ZKLAMÁNÍ PRO OSTRAVU: OSTŘANSKÝ SE NEVRÁTÍ, VZAL SVÁ SLOVA ZPĚT

Návrat domů do České republiky se tak ještě odkládá. “Máme dvě děti, pětiletou holčičku a tříletého kluka. Rodina i srdce nás táhnou tam, kde jsme vyrůstali. Takže neříkám, že ve Švýcarsku zůstáváme navěky, nikdy neříkej nikdy,” dodává.

V nové sezoně tak Martin Ostřanský dál bude hájit žlutočerné barvy třetiligového klubu Rheintal Gators, kam odešel po ukončení úspěšného angažmá v Alligator Malans. Čeká ho role hrajícího asistenta a také povede jeden mládežnický tým.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*