Koronavirus už zasáhl i elitní florbalové týmy. Foto: Ćeský florbal Koronavirus už zasáhl i elitní florbalové týmy. Foto: Ćeský florbal
23. 7. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Další týmy v karanténě! Opatření se dotkne Karlových Varů, Vinohrad a Sparty

 



Onemocnění novým typem koronaviru a s ním spojená opatření začínají bohužel výrazně promlouvat do života elitních florbalových týmů. Po ostravských ženách a juniorkách musely do karantény v tomto týdnu také florbalisté Black Angels, Karlových Varů, Vinohrad a Sparty.

Co se Ostravy týče, pozitivní test na koronavirus měla jedna z hráček. V pondělí byla nařízena karanténa mužům a juniorům Black Angels.  Koronavirová nákaza se potvrdila rovněž v mužstvu Karlových Varů. Vzhledem k tomu, že Západočeši v minulém týdnu sehráli přípravný zápas s Vinohrady, musí do karantény také celek z Riegrových sadů.

V týmu pražské Sparty se rovněž objevil jeden hráč s pozitivním testem. Po tomto zjištění vedení klubu obratem informovalo hygienickou stanici, která nařídila čtrnáctidenní karanténu všem, kteří přišli do kontaktu s nakaženým. Zbytek týmu má povoleno pokračovat v individuálním tréninku.

Český florbal na svých stránkách rovněž informoval o zrušení nadcházejícího přípravného kempu národního týmu. „Chceme tímto krokem minimalizovat riziko šíření další nákazy v elitním florbale. Hlavní cíl je samozřejmě ochránit hráče i trenéry,“ uvedl na webu Českého florbalu manažer reprezentace Marcel Staviany.

„Vzhledem k aktuální situaci ve florbale, kdy několik elitních týmů musí podstoupit karanténu, jsme nechtěli nic riskovat. Situaci jsme konzultovali s trenéry i hráči a ještě ve středu večer jsme jim zaslali informaci o zrušení kempu,“ dodal Staviany.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*