Vojtěch Klápa definitivně přestoupil z Tatranu do Vinohrad. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady Vojtěch Klápa definitivně přestoupil z Tatranu do Vinohrad. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady
24. 6. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Působiště mění Ďopan a Kostka. Klápa hráčem SKV

 



V uplynulých dnech bylo oznámeno hned několik přesunů v rámci českých týmů. Po čtyřech sezonách se z Bohemians přesouvá zpět na východ Čech zkušený Marek Ďopan. Z Hattricku Brno se do otrokovických Panthers vrátil Matěj Kostka. A posilu mají také Vinohrady, které definitivně přivedli na přestup juniorského mistra světa Vojtěcha Klápu.

28letý obránce Marek Ďopan odehrál v Pardubicích 188 zápasů. Pak si na čtyři ročníky odskočil do Bohemians, aby se do východočeského klubu zase vrátil. Sokoli zahájili letní přípravu pod staronovým trenérem Ladislavem Štanclem. V kádru nechybějí matadoři Jakub Burian, Martin Zozulák či Ivo Teichman.

„Jsem rád, že jsem opět v Pardubicích. Kromě toho, že se těším na kluky z týmu, které jsem v posledních pár letech tolik nevídal, jsem určitě i nadšený z toho, že se budu moct předvést před plnou Dašickou, kde na tribuně uvidím lidi s klubem nějakým způsobem spjaté, které znám velice dobře i osobně,“ řekl ke svému přesunu Ďopan.

Do Otrokovic ohlásili návrat obránce Matěj Kostka a slovenský útočník Martin Grlický. „Kádr je víceméně hotový,“ řekl předseda klubu Karel Ťopek. „Snažili jsme se ho doplnit tak, abychom mohli v sezoně hrát na tři útoky.“ Mužstvo zahájilo přípravu pod stávajícím koučem Karlem Ševčíkem. V kádru zůstal velezkušený Lukáš Petřík i další tahouni Ronald Gašparík a František Vykopal.

V uplynulých dvou sezonách na Vinohradech hostoval, teď se Vojtěch Klápa do žlutočerného přesunuje natrvalo. Tatran se dohodl s SKV na přestupu, a tak juniorský mistr světa zůstane v kádru nového kouče Jana Kapuciána. Mužstvo z Riegrových sadů už opustili Lukáš Lanc, Jan Fiala a Oliver Gold (všichni konec kariéry na superligové úrovni).

Aktivní jsou zatím na přestupním trhu pražští Bohemians. O přestupech Ondřeje Kawuloka, Jana Řehoře a Martina Kisugiteho jsme psali v samostatných článcích.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*